ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cancelarul german consideră că Putin se teme de scânteia de democrație care se răspândește în Rusia

07:25 | 21.06.2022 Categorie: Externe

Berlin, 21 iun. /MOLDPRES/. Cancelarul german Olaf Sholz crede că președintele rus Vladimir Putin se teme de „scânteia de democrație” care se răspândește în țara sa. Acesta a mai adăugat că liderul de la Kremlin încearcă să divizeze Europa și vrea întoarcerea la o lume dominată de sfere de influență, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Interviul lui Scholz a fost publicat luni de ziarul Muenchner Merkur, după ce oficialul  a fost întrebat dacă Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de Uniunea Europeană.

„Președintele rus trebuie să accepte că în vecinătatea Rusiei există o comunitate de democrații bazate pe lege, care se apropie din ce în ce mai mult”, a spus el.

„În mod clar, se teme de scânteia de democrație care se răspândește în țara sa”, a adăugat cancelarul german.

Recent, Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, o măsură pe care Scholz a declarat că o susține.

Scholz  este convins că „Putin dorește o Europă divizată și o revenire la o politică a sferelor de influență. Nu va reuși acest lucru”.

Foto: dw.com

img22004629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!