ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Animalele Grădinii Zoologice vor beneficia de alimentație și condiții corespunzătoare perioadei caniculare

09:50 | 21.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. În perioada caniculară, alimentația animalelor de la Grădina Zoologică din municipiul Chișinău a fost suplimentată cu fructe și legume de sezon. De asemenea, odată cu creșterea temperaturilor, angajații instituției vor umbri suplimentar volierele pentru a micșora temperatura în interiorul acestora, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul Grădinii Zoologice din capitală, Alexei Hanţaţuc, a specificat că animalele copitate suportă cel mai greu temperaturile ridicate, iar cel mai ușor caniculei fac față speciile tropicale.

„În această perioadă, a fost îmbogățită alimentația animalelor cu fructe și legume de sezon. Odată cu începerea verii, viețuitoarele consumă mai multă apă, care este schimbată foarte des de către angajați pentru a fi proaspătă și răcoritoare. La fel, alimentația animalelor este foarte bogată atât în carne, cât și în cereale. Odată cu creșterea temperaturilor, volierele vor fi umbrite suplimentar, iar în interiorul acestora vor fi amenajate spații speciale, unde animalele vor putea face o baie pentru a se răcori”, a spus Alexei Hanţaţuc.

Totodată, conducerea parcului ZOO a precizat că, în scurt timp, urmează a fi procurate și aduse la Chișinău mai multe specii de păsări și animale. În prezent, aceasta numără peste o mie de vietăți.

În perioada de vară, programul de activitate al Grădinii Zoologice este 8.00 – 20.00. Luni este zi sanitară. Prețul unui bilet pentru maturi este de 30 de lei. Copiii până la vârsta de 7 ani au acces gratuit, iar cei cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani achită o taxă de 5 lei.

În prezent, în cadrul Grădinii Zoologice au loc lucrări de reabilitare a volierelor. Edilul capitalei, Ion Ceban, a anunțat anterior că Primăria Chișinău a alocat din bugetul municipal circa 18 milioane de lei pentru modernizarea parcului ZOO.

Foto: chisinau.md

img22004636

img22004636

img22004636

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!