ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii Armatei Naționale participă la exercițiul „Scutul Păcii”

09:35 | 21.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Peste 400 de militari ai Armatei Naționale participă în perioada 20-24 iunie curent la exercițiul „Scutul Păcii”, comunică MOLDPRES.

Superiorul echipei de evaluatori, Sorin Bacalu, a menționat că în cadrul exercițiului, subunitățile participante sunt evaluate în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC), care este o condiţie obligatorie pentru participarea în operaţiuni externe de menţinere a păcii. Militarii sunt verificați la îndeplinirea misiunilor specifice teatrelor de operații internaţionale.

În acest an, două subunități de infanterie, precum și o grupă de geniu, sunt testate de evaluatori naționali și internaţionali din Norvegia, Bosnia și Herțegovina, România, Georgia, Austria și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Conform sursei citate, certificarea OCC este o condiţie obligatorie pentru participarea Armatei Naţionale în misiuni de menținere a păcii sub egida ONU, inclusiv KFOR din Kosovo.

Armata Naţională a aderat la OCC în 2007.

Foto: army.md

img22004637

img22004637

img22004637

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!