ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a deschis zona de control vamal cu statut permanent în cadrul Postului Costești

13:24 | 21.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal a deschis astăzi zona de control vamal cu statut permanent în cadrul Postului Costești, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, postul a fost creat în vederea fluidizării traficului prin posturile vamale situate la frontiera moldo-română.

Astfel, transportatorii, pentru a preveni formarea rândurilor în apropierea postului Costești, au posibilitatea să staționeze în zona de control vamal.

Totodată, în cadrul zonei de control vamal va fi organizat procesul de facilitare și prioritizare a exportului produselor ușor alterabile. 

Începând cu 9 iunie, la Vama Stânca-Costești (partea Română) activează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor cu un program de lucru de la 8:00- 20:00, zilnic. Astfel, prin postul vamal Costești pot traversa frontiera pe sensul de ieșire din țară și camioanele care transportă mărfuri supuse controlului sanitar veterinar, fitosanitar, controlului pentru siguranța alimentelor și controlul produselor de uz fitosanitar și fertilizanților.

Foto: ANSA

img22004647

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!