ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tariful pentru colectarea și depozitarea deșeurilor din capitală a fost majorat

14:27 | 21.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Tariful pentru colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor din municipiul Chișinău a fost majorat. O decizie în acest sens a fost semnată astăzi de primarul capitalei, Ion Ceban, în urma unei solicitări venite din partea Regiei „Autosalubritate”, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, taxa lunară pentru o persoană fizică la bloc va fi de 17,50 lei, iar pentru case particulare 35 de lei. Tariful va intra în vigoare la data de 1 iulie și a fost aprobat pentru o perioadă de doi ani.

Conform Notei informative a documentului, Regia „Autosalubritate” a propus ajustarea actualelor tarife din cauza creșterii prețurilor la combustibil, energie electrică și alte consumabile. În urma efectuării calculelor, întreprinderea a obținut un tarif de 153,10 lei pentru 1 metru cub de deșeuri colectate.

Actualele tarife au fost aprobate de Consiliul Municipal Chișinău acum 5 ani. 

Foto: agora.md

img22004649

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!