ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedurile de înregistrare a șoferilor vor fi simplificate

14:38 | 21.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Procedura de înregistrare dactiloscopică a șoferilor ar putea fi simplificată. O inițiativă în acest sens a fost examinată și aprobată astăzi de membrii Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, comunică MOLDPRES.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea ”Partidul Acțiune și Solidaritate”. Aceștia propun ca datele dactiloscopice să fie preluate de la conducătorii auto doar cu utilizarea live-scanerelor și înregistrate în Sistemul informațional automatizat ”Registrul de stat dactiloscopic”, care va fi gestionat de subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice.

Conform sursei citate, în anul 2015, Ministerul Afacerilor Interne a beneficiat de suport din partea Uniunii Europene, în cadrul căruia a primit un Sistem informațional automatizat de identificare dactiloscopică AFIS, în valoare de 2,7 milioane de euro. Acesta oferă posibilități vaste de sistematizare, prelucrare și preluare în format digital atât a amprentelor papilare, cât și a celor palmare.

Foto: realitatea.md

img22004650

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!