ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost și un actual angajat al Serviciului Vamal au fost reținuți într-un dosar de contrabandă cu țigări

15:29 | 21.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Un fost și un actual angajat al Serviciului Vamal au fost reținuți astăzi într-un dosar de contrabandă cu țigări. În aceeași cauză figurează și doi șoferi de autocar cu destinația Italia, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, contrabanda a fost reținută de autoritățile din România, care declară că cele aproape 40 mii de pachete de țigări sunt de proveniență din R. Moldova și au fost depistate într-un autocar cu destinația Italia.

Cazul a fost documentat în aprilie de autoritățile de peste Prut, atunci când captura de țigări a fost indisponibilizată. Ulterior, s-a stabilit că aceasta aparținea șoferului autocarului – bărbat cu dublă cetățenie moldovenească și română – precum și șoferului de rezervă, care intenționau să o vândă pe piața neagră din Italia.

În urma perchezițiilor desfășurate pe acest caz, cei doi șoferi, precum și un fost și un actual angajat vamal au fost reținuți pentru 72 de ore.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!