ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian s-a întâlnit cu cercetătorii Institutului pentru Relații Internaționale Clingendael din Olanda

18:26 | 21.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut astăzi o întâlnire de lucru cu cercetătorii Institutului pentru Relații Internaționale Clingendael din Olanda: Bob Deen și Wouter Zweers, care se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova, fiind însoțiți de către Însărcinatul cu afaceri al Regatului Țărilor de Jos Floris van Eijk și de Directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Obiect al conversației a constituit situația de securitate regională în contextul riscurilor generate de războiul din Ucraina, măsurile întreprinse de autoritățile naționale în vederea menținerii unei situații pașnice și stabile, atenuării riscurilor și vulnerabilităților constatate, activitățile de suport pentru persoanele afectate de crizele actuale, inclusiv în privința refugiaților ucraineni temporar acomodați pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, au fost abordate aspecte legate de procesul de reglementare transnistreană, rolul și aportul actorilor internaționali în acest proces, impactul proiectelor de promovare a măsurilor de consolidare a încrederii și a aprofundării parcursului european al Republicii Moldova, fiind evocată posibilitatea dezvoltării cooperării pe proiecte de fortificare a capacităților instituționale ale Biroului politici de reintegrare.

Foto: Biroul de reintegrare

img22004660

img22004660

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!