ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

08:23 | 22.06.2022 Categorie: Comunicate

Sergiu Litvinenco către membrii Parlamentului European: „Vă mulțumim pentru susținerea plenară a Republicii Moldova în procesul de integrare europeană” 

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a prezentat progresele înregistrare de Republica Moldova la capitolul reformei justiției și luptei împotriva corupției, în cadrul unei conferințe cu membrii Parlamentului European și Comisarul European pentru Justiție, Didier Reynders, care a avut loc la Bruxelles.

Ministrul Litvinenco a menționat că depunem toate eforturile pentru a reuși să reformăm justiția și să punem piatra de temelie pentru a avea un stat de drept veritabil, în care cetățenii noștri să aibă încredere. „M-am bucurat să aud că lucrurile pe care le facem și pe care planificăm să le realizăm sunt apreciate, totodată fiind încurajați să le continuăm”, a menționat Sergiu Litvinenco.

În context, ministrul Justiției a reiterat aspirațiile europene ale Republicii Moldova, dorința noastră de a fi parte a Uniunii Europene. „Vă mulțumim pentru susținerea plenară în procesul de integrare europeană și pentru că promovați cursul european al țării noastre pe toate platformele”, a încheiat Sergiu Litvinenco. 

Conferința a avut loc în cadrul vizitei de lucru a ministrului Justiției la Bruxelles și a fost organizată de vicepreședinta Delegației Comisiei parlamentare de asociere Uniunea Europeană-Republica Moldova, Ramona Strugariu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!