ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Calitatea serviciilor de salvare pe apă va fi îmbunătățită

09:56 | 22.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Activitatea stațiilor de salvare pe apă va fi organizată în baza unui Regulament, avizat pozitiv în ședința de astăzi a Executivului. Documentul prevede modul de organizare a stațiilor de salvare pe apă, drepturile, obligațiile și răspunderea angajaților, precum și măsurile necesare pentru protecția și salvarea persoanelor aflate în pericol de înec, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Regulamentul mai stabilește sarcinile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență privind organizarea activităților care vor asigura sporirea capacității de intervenție. La fel, documentul prevede condițiile de participare a voluntarilor în activitățile posturilor de salvare pe apă. Astfel, vor fi diminuate riscurile de producere a înecurilor în rândul populației și va fi sporită calitatea serviciilor de salvare pe apă.

Potrivit calculelor estimative, deschiderea și întreținerea anuală a stațiilor centrale de salvare presupune cheltuieli de cca 1,4 milioane de lei, iar alte cca 900 mii de lei sunt necesare pentru întreținerea anuală a acestora. 

În prezent, pe teritoriul țării funcționează 19 stații și posturi de salvare pe apă în regim 24/24. Anual, personalul posturilor de salvare pe apă salvează de la înec în jur de 340 de persoane și acordă ajutor calificat pentru circa 1.800 de persoane.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!