ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenţia de Mediu a cerut prudenţă în contextul avertizării de vânt puternic

10:54 | 22.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Agenția de Mediu a atenționat asupra faptului că se pot rupe crengi de copaci, iar unii arbori pot fi doborâți. Anunţul a fost făcut în contextul avertizării meteorologice de intensificări ale vântului, pentru astăzi, când se așteaptă vânt puternic nord-vestic, ce va sufla cu o viteză de până la 15-20 m/s, transmite MOLDPRES.

„Vă îndemnăm să evitați deplasarea în preajma arborilor bătrâni și a șantierelor de construcție. De asemenea, automobiliștii sunt chemați să nu parcheze mașinile sub copaci. Dacă vedeți cabluri electrice căzute la pământ, ocoliți-le! În cazul producerii unor astfel de incidente, apelați de urgență Serviciul 112”, indică Agenţia de Mediu.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru astăzi Cod Galben de vânt puternic.

Potrivit meteorologilor, miercuri, 22 iunie, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.  

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Foto: Agenţia de Mediu

img22004677

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!