ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat finanțarea a 36 de proiecte prin intermediul Programului de activități de reintegrare a țării

11:13 | 22.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat, astăzi, Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul curent, care prevede finanțarea a 36 proiecte de dezvoltare în perimetrul Zonei de Securitate, cu un buget total de 15 mln de lei. Lista proiectelor ce urmează a fi finanțate a fost aprobată în conformitate cu criteriile de eligibilitate stabilite de către Comisia de selectare, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

În acest an, conform priorităților declarate la etapa lansării competiției proiectelor, au fost selectate și vor fi implementate 22 de proiecte de dezvoltare și de modernizare a instituțiilor din sistemul educațional, 11 proiecte de reparație și dotare a edificiilor administrative, instituțiilor de cultură, sport și medico-sanitare, 2 proiecte de amenajare a zonelor de agrement și altor spații publice, precum și un proiect de acordare a suportului financiar pentru asigurarea activității Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.

Autoritățile administrației publice centrale și locale, beneficiare ale Programului, au obligația de a valorifica resursele financiare conform destinației, până la sfârșitul trimestrului IV 2022, urmând să prezinte Cancelariei de Stat (Biroul politici de reintegrare) raportul privind utilizarea alocațiilor. 

Amintim că, în perioada 2011-2021, au fost implementate 11 programe guvernamentale de reintegrare a țării, cu realizarea a 476 de proiecte, în valoare de peste 141 mln de lei, având drept obiectiv soluționarea problemelor stringente din Zona de Securitate, dezvoltarea comunitară durabilă, realizarea dezideratului de reintegrare a țării.

Foto: Guvern

img22004678

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!