ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o discuție cu parlamentarii austrieci

11:52 | 22.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Austria – Moldova, Ucraina, Belarus, aflați în vizită în țara noastră, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Discuțiile dintre oficiali s-au referit la subiecte precum evoluțiile de pe ambele maluri ale Nistrului, agenda de reforme a Republicii Moldova și situația regională de securitate. Șeful Legislativului a mulțumit parlamentarilor austrieci pentru asistența generoasă pentru dezvoltare oferită țării noastre de Republica Austria în cei 30 de ani de relații diplomatice moldo-austriece, precum și pentru asistența umanitară acordată în contextul crizei refugiaților. Președintele Parlamentului a menționat că Republica Moldova va continua să ajute refugiații ucraineni, acordând o importanță sporită integrării lor sociale.

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit cel al agendei europene. Președintele Parlamentului a reiterat că Republica Moldova va continua să rămână ferm atașată proceselor de integrare europeană, iar acest lucru transmite un mesaj de încredere cetățenilor noștri. ”Rămânem ferm ancorați în obiectivul nostru principal – reformele – și sperăm să primim un răspuns pozitiv din partea Consiliului European la cererea noastră de acordare a statutului de candidat pentru aderare la UE. Avem încă mult de lucru – reforma justiției, lupta cu corupția, consolidarea instituțiilor, combaterea propagandei –, dar vom merge hotărât înainte, fără compromisuri pentru agenda noastră internă”, a spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Discuțiile s-au referit și la importanța intensificării cooperării la nivel parlamentar, în special la nivel de comisii parlamentare, precum și la consolidarea relațiilor economice, ținând cont de evoluțiile regionale generate de războiul din Ucraina.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!