ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scholz crede că decizia de a livra armament greu Ucrainei este una corectă

14:23 | 22.06.2022 Categorie: Externe

Berlin, 22 iun. /MOLDPRES/. Olaf Scholz, cancelar al Germaniei a afirmat marţi, 21 iunie, că decizia guvernului german de a furniza arme Ucrainei este de anvergură, însă este decizia corectă, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

În cadrul unei discuții cu membrii grupului parlamentar al Partidului Social-Democrat (SPD), Olaf Scholz a menționat că «acest lucru este necesar acum».

Berlinul a cântărit mult timp dacă ar trebui sau nu să furnizeze arme Ucrainei, rezultând întârzieri mari care au făcut obiectul unor critici severe atât pe plan intern, cât şi în străinătate.

Cancelarul german le-a spus parlamentarilor din formaţiunea sa politică că populaţia germană a susţinut decizia. El a făcut aceste declaraţii după ce prima livrare de armament greu german a ajuns în Ucraina - şapte tunuri autopropulsate Panzerhaubitze 2000, la aproape patru luni de la începutul invaziei ruse.

Olaf Scholz a afirmat totodată că Rusia trebuie să pună capăt războiului şi a subliniat dreptul Ucrainei de a exista ca ţară liberă. "Tot ceea ce facem are ca scop acest lucru", a mai adăugat el.

Oficialul german a numit decizia de a livra arme Ucrainei ca fiind una de anvergură. "Cu toate acestea, a fost decizia corectă pe care trebuia să o luăm acum şi în această situaţie", a mai spus Scholz.

Foto: pbs.org

img22004687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!