ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou recensământ al populației ar putea avea loc în 2024

14:28 | 22.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Parlamentul va institui un cadru general permanent de reglementare pentru recensămintele populației și locuințelor, excluzând vidul legislativ existent. Astfel, potrivit Biroului Național de Statistică, următorul recensământ se planifică a fi desfășurat în Republica Moldova în anul 2024, comunică MOLDPRES.

Un proiect de lege ce prevede noi reglementări ale legislației a fost examinat astăzi de Comisia parlamentară administrație publică și Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Proiectul de lege stabilește modul de reglementare a recensămintelor, sub forma instituirii unor norme generale, care vor fi valabile pentru toate numărătorile oficiale viitoare.

Proiectul prevede că următoarele recensăminte să fie realizate la intervale regulate de timp de cel puțin o dată la 10 ani. Scopul acestora va fi de a oferi informații de interes public despre populație și locuințe – necesare pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor. Organizarea și desfășurarea recensămintelor anterioare era reglementată prin adoptarea unor acte normative specifice fiecărui recensământ.

Potrivit Biroului Național de Statistică, următorul recensământ se planifică a fi desfășurat în Republica Moldova în anul 2024. Bugetul total estimativ al acestuia este estimat la 329,2 milioane lei, inclusiv circa 36,8 mln lei pentru modulul agricol.

Foto: Parlament

img22004689

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!