ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului s-a întâlnit cu o delegație de parlamentari din Austria

14:49 | 22.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Austria - Ucraina, Moldova, Belarus, condus de deputatul Helmut Brandstätter, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Discuția a vizat situația de securitate și umanitară din regiune, precum și eforturile de euro-integrare ale Republicii Moldova, în contextul cererii de aderare la UE și al opiniei favorabile a Comisiei Europene privind acordarea statului de candidat pentru țara noastră. Potrivit deputaților austrieci, Parlamentul și Guvernul de la Viena susțin parcursul european al Moldovei și sunt încrezători într-o decizie pozitivă în acest sens a statelor membre ale UE, în cadrul Consiliului European din 23-24 iunie.

Șefa statului a mulțumit Austriei atât pentru sprijinul pentru dezvoltare, acordat țării noastre de-a lungul anilor, cât și pentru susținerea pe durata pandemiei de Covid sau, mai recent, pentru a ajuta refugiații din Ucraina. Membrii delegației au apreciat felul în care Moldova a gestionat fluxul de refugiați, dând dovadă de solidaritate în spirit european. Ei au reiterat disponibilitatea Austriei de a sprijini Republica Moldova pe calea transformării, în special pentru combaterea corupției și reformarea justiției, dar și pentru continuarea cooperării economice și în domeniul dezvoltării regionale.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!