ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu omologul său din Lituania

16:13 | 22.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o convorbire telefonică cu Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Cei doi șefi de stat au discutat despre recomandarea Comisiei Europene de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată la UE și despre parcursul european al țării noastre.

Președintele Nauseda a confirmat sprijinul Lituaniei pentru aspirațiile noastre europene, inclusiv pentru oferirea statutului de țară candidată la UE în cadrul Consiliului European din 23-24 iunie. Președintele Maia Sandu i-a mulțumit Președintelui Gitanas Nauseda pentru susținerea politică la nivelul Uniunii Europene, dar și pentru asistența oferită țării noastre de Lituania de-a lungul timpului, și și-a exprimat speranța în avansarea cooperării bilaterale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!