ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentantul Sfântului Scaun a transmis, din partea Papei de la Roma, un mesaj de apreciere pentru cetățenii R. Moldova

18:11 | 22.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Criza refugiaților și efortul moldovenilor de a-i ajuta pe cei fugiți de războiul din țara vecină a fost subiectul-cheie al întrevederii dintre Președintele Maia Sandu și Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în Republica Moldova cu reședința la București, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Reprezentantul Sfântului Scaun a venit la Chișinău pentru a transmite personal șefei statului aprecierea Papei Francisc pentru solidaritatea și generozitatea de care cetățenii noștri au dat dovadă față de refugiații din Ucraina.

Președintele Maia Sandu a mulțumit pentru cuvinte calde și a menționat că acest efort este, înainte de toate, al cetățenilor Republicii Moldova, care au răspuns imediat la nevoia celor pomeniți în dificultate. De asemenea, șefa statului a apreciat ajutorul primit în această perioadă de țara noastră prin intermediul organizațiilor caritabile ale Vaticanului. Pe final, Președintele Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru felul în care liderul spiritual al Bisericii Catolice promovează ideea de pace și dialog între civilizații și popoare, și și-a reiterat convingerea că războiul trebuie să înceteze.

Foto: Președinție

img22004695

img22004695

img22004695

img22004695

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!