ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Potențialul turistic al țării noastre a fost prezentat la un eveniment comun moldo-israelian

18:41 | 22.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a participat, împreună cu ministrul Culturii Sergiu Prodan, la sesiunea online de prezentare a potențialului turistic al țării noastre pentru agențiile de turism din Israel, organizată la inițiativa Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel în cooperare cu Asociația Israeliană a Agențiilor de Turism, Ministerul Culturii și Agenția de Investiții, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

„Această frumoasă acțiune pe filiera diplomației economice și culturale am discutat-o încă din luna februarie cu omologul meu israelian Yair Lapid, concretizată astăzi prin organizarea acestui eveniment, inclusiv o zi simbolică pentru dialogul bilateral moldo-israelian, când țările noastre marchează 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice”, a punctat vicepremierul Nicu Popescu. 

Șeful diplomației de la Chișinău s-a referit la relațiile dintre cele două țări, caracterizate de o istorie și un patrimoniu cultural comun, menționând interesul autorităților pentru valorificarea potențialului turistic. În context, a fost salutată inițiativa Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel privind crearea unei rute turistice bazată pe moștenirea evreiască și al unui „loc al memoriei” la noi în țară. 

Evenimentul a prilejuit participarea unui număr mare al reprezentanților agențiilor de turism din Israel, ocazie folosită de ministrul Nicu Popescu pentru a lansa invitația cetățenilor israelieni de a vizita Moldova pentru a se bucura de ospitalitatea oamenilor din țara noastră. 

Foto: MAEIE

img22004698

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!