ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou sistem de siguranță la trafic va fi instalat pe un drum din sudul țării

08:36 | 23.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat ieri despre un nou sistem de sporire a siguranţei la trafic, ce va fi implementat pentru prima dată în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„Pentru îmbunătățirea nivelului de siguranță și confort la trafic, în premieră în Republica Moldova, sunt montate atenuatoare de impact de tip „Demfer” pe drumul național R3 Chișinău – Hâncești – Cimișlia – Basarabeasca – frontiera cu Ucraina, km11 și pe drumul R6 Chișinău – Orhei – Bălți, km 26+300”, indică ASD.

Potrivit instituţiei, atenuatorii de impact se montează pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale ale autovehiculelor. Scopul constă în protejarea pasagerilor vehiculelor, în momentul părăsirii drumului și ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile.

Sistemul „Demfer” este proiectat cu scopul de a absorbi treptat energia cinetică a vehiculului, în momentul coliziunii, determinând, astfel, o oprire controlată, care poate duce la evitarea ciocnirii cu obstacolul, menținând în același timp o cantitate limitată de decelerație asupra ocupanților vehiculului.

Lucrările sunt finanțate din mijloacele fondului rutier.

Foto: ASD

img22004705

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!