ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ialoveni a avut loc un eveniment de popularizare a Agendei 2030

09:25 | 23.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Un eveniment de popularizare a Agendei 2030 în Regiunea Centru a Republicii Moldova a fost organizat ieri, la Costești, raionul Ialoveni, transmite MOLDPRES.

„Guvernul Germaniei și-a asumat angajamentul să ofere sprijin autorităților de la Chișinău prin intermediul proiectului "Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030", scopul căruia constă în consolidarea capacităților administrației publice la nivel central și local. De asemenea, sunt susţinute organizațiile neguvernamentale, pentru a alinia obiectivele și procesele interne la prevederile Agendei 2030 și a consolida sistemul național de monitorizare a obiectivelor de dezvoltare durabilă”, indică ADR Centru.

În cadrul acestui eveniment au fost prezentați pilonii de bază ai Agendei 2030, precum și cele 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD)-uri și a țintelor relevante pentru Republica Moldova. Totodată, participanţii au fost antrenați în cadrul unui exercițiu interactiv - Quiz 2030  Popularizarea Agendei 2030, prin intermediul unui test cu întrebări care au fortificat cunoștințele la tema propusă.

Patru campanii de informare sunt  preconizate pentru luna iunie, în regiunile de dezvoltare Nord, Centru, Sud şi UTA Gagauz-Yeri, în cadrul procesului de popularizare a Agendei 2030 și a Obiectivelor de dezvoltare durabilă la nivel regional și local.

În septembrie 2015, Republica Moldova, alături de alte 192 state membre ale ONU, a adoptat Declarația Summit-ului privind Dezvoltarea Durabilă, prin care s-a angajat să pună în aplicare Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă. Astfel, până în anul 2030, țara noastră, de rând cu celelalte țări, urmează să-și mobilizeze eforturile pentru a elimina toate formele de sărăcie, pentru a combate inegalitățile și pentru a aborda problemele schimbărilor climatice, asigurând că nimeni nu este lăsat în urmă.  Agenda 2030 reprezintă un plan de acțiune pentru Oameni, Planetă și Prosperitate. De asemenea, Agenda 2030  este îndreptată spre consolidarea Păcii universale. Toate țările și toate părțile interesate trebuie să acționeze în Parteneriat, în vederea implementării acestui plan de acțiuni.

Foto: ADR Centru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!