ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova este marcată Ziua Olimpică

11:42 | 23.06.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Pe data de 23 iunie este celebrată Ziua Olimpică, când este consemnată crearea Mișcării Olimpice moderne, transmite MOLDPRES.

„Ziua Olimpică este un prilej cât se poate de potrivit pentru a lansa îndemnul la mișcare și respect pentru sport și un mod de viață sănătos. Sportul aduce tuturor generaţiilor o viaţă mai echilibrată, asigurând calea spre o societate mai bună. Acesta este idealul olimpic”, arată un mesaj al preşedintelui Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), dublu campion olimpic, Nicolae Juravschi, adresat astăzi cu acest prilej.

„Ne apropiem cu pași rapizi de competiții sportive importante: Festivalul Olimpic al Tineretului European Banska-Bystrica 2022, Jocurile Europene Cracovia-Malopolska 2023, Jocurile Olimpice Paris 2024”, a scris Juravschi.

Oficialul le-a urat succese sportivilor care ne vor reprezenta țara la aceste competiții olimpice, precum și la alte evenimente europene și mondiale, unde se vor disputa calificările pentru Jocurile Olimpice de la Paris  din 2024. „Chem toți amatorii sportului să susțină Echipa Olimpică a Republicii Moldova”, a îndemnat Nicolae Juravschi.

Foto simbol

img22004711

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!