ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul European susține acordarea R. Moldova și Ucrainei statutul de stat candidat pentru aderarea în UE

13:00 | 23.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Parlamentul European a votat astăzi o Rezoluție prin care cere acordarea Republicii Moldova și Ucrainei statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan, transmite MOLDPRES.

Oficialul a scris pe o rețea de socializare că inițiativa a fost susținută cu 529 de voturi. “Tocmai am votat Rezoluția Parlamentului în care cerem acordarea statutului de candidate pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Rezultatul votului arată că în Parlamentul European nu mai există opoziție pentru Republica Moldova. Susținere totală”, a menționat Siegfried Mureșan.

Cererea de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană a fost semnată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la data de 3 martie curent. În reuniunea din 23-24 iunie, Consiliul European urmează să expună  decizia privind acordarea Ucrainei, R. Moldova și Georgiei statutului de țară candidată pentru aderarea la UE.

Foto: facebook.com

img22004714

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!