ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au operat modificări în două legi care vizează programul cu FMI

15:41 | 23.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi în lectură finală modificări la Legea privind atragerea împrumutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional prin intermediul Mecanismului de finanțare extinsă (EFF) și la Legea privind atragerea împrumutului de stat extern prin intermediul Mecanismului extins de creditare (ECF), comunică MOLDPRES.

Modificările au fost necesare, deoarece FMI a decis majorarea asistenței pentru țara noastră. La data de 11 mai 2022, Consiliul de directori executivi al FMI a adoptat decizia privind creșterea de la 400 milioane de Drepturi speciale de tragere (DST) până la 594,3 milioane de DST (cca 795,72 milioane de dolari SUA) a împrumuturilor în cadrul Programului de reforme economice.

Cele două împrumuturi vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat.

Foto simbol

img22004720

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!