ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au prezentat mai multe acțiuni de prevenire a incidentelor cu implicarea copiilor în perioada estivală

15:44 | 23.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Oamenii legii au atenționat cetățenii să nu lase fără supraveghere copiii minori, pentru a preveni situațiile de risc. Îndemnul a fost făcut astăzi de către șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Potrivit conducerii IGP, în perioada de vară crește numărul incidentelor cu implicarea minorilor. „Anul trecut, în perioada vacanței, peste 150 de minori au plecat de acasă. Totodată, s-au produs 333 de infracțiuni și 150 de accidente rutiere cu implicarea acestora, în urma cărora au decedat cinci copii. De aceea, îndemnăm cetățenii să nu lase copii fără supraveghere. În grupul de risc sunt minorii până la 12 ani”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

De asemenea, polițiștii au atenționat populația cu privire la acțiunile copiilor în mediul online. „Se recomandă monitorizarea minorilor în timpul activităților/jocurile online, trebuie să fim atenți la comportamentul acestora, încât să nu ajungă prada infracțiunilor online. La fel, este important ca cei mici să nu fie lăsați singuri în stradă sau la domiciliu, în timp ce părinții sunt plecați la muncă. Este necesar să fie restricționat accesul acestora la medicamente și la obiectele periculoase. Maturii trebuie să fie atenți cu cine comunică și pe cine anunță că pleacă de acasă. Totodată, recomandăm tuturor să dețină în locuri sigure bunurile personale pentru a nu ajunge victimele pungașilor”, a remarcat Viorel Cernăuțeanu.

Polițiștii au anunțat că, în perioada estivală, vor intensifica activitățile de monitorizare în parcuri, centre de distracții și zone de divertisment, pentru nu a admite abuzurile asupra minorilor sau altor categorii de persoane. Odată cu apariția unor situații de risc, cetățenii sunt îndemnați să anunțe despre incidente apelând Serviciul Unic 112 sau să se adreseze la polițistul de sector.

img22004723

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!