ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pacienții cu tumori benigne vor beneficia de intervenții de protezare

17:56 | 23.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Pacienții cu tumori benigne vor fi incluși în rândul beneficiarilor de intervenții de protezare sau implantare. Un proiect de modificare a Legii ocrotirii sănătății a fost aprobat astăzi în două lecturi de Parlament, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, cheltuielile respective vor fi acoperite din Fondurile de asigurări obligatorii de asistență medicală. 

Până în prezent, de protezare beneficiau doar pacienții cu tumorilor maligne, iar includerea pacienților cu tumori benigne în rândul beneficiarilor de intervenții de protezare sau implantare va elimina criteriul existent de discriminare și va permite reabilitarea funcțională, anatomică, estetică și psihologică a beneficiarilor, cu revenirea la viața socială și activitatea de muncă.

Numărul pacienților cu tumori benigne, care necesită implanturile și protezările și care se încadrează în prevederile actului adoptat este de până la șapte persoane pe an.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!