ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La 32 de ani de la obținerea Suveranității, R. Moldova este pe cale să scrie o nouă pagină de istorie, susține Natalia Gavrilița

18:00 | 23.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a adresat astăzi un mesaj cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În mesaj se menționează: 

„Pe 23 iunie 1990 Republica Moldova a adoptat Declarația de Suveranitate și a aruncat RSSM-ul la coșul uitării. O decizie memorabilă și plină de curaj a intelectualității noastre de atunci. O primă victorie importantă a forţelor democratice și un eveniment politic care a influențat puternic procesul de renaștere și eliberare națională. 

Știm că istoria acestui petec de pământ a fost scrisă cu sudoare, cu sacrificii, cu vărsare de sânge, dar mai ales cu dor și dragoste față de neamul căruia îi aparținem. Fiecare pas care ne-a oferit libertate, unitate și încredere într-un viitor modern și luminos – a devenit un motiv de sărbătoare pentru poporul nostru. 

Astăzi, când marcăm 32 de ani de la declararea statutului de stat suveran și toți atâția ani de când am început relații diplomatice cu țările lumii, trebuie să ne focusăm pe îndeplinirea obiectivelor naționale esențiale și pe consolidarea poziției Republicii Moldova pe plan extern. 

Vreau ca Republica Moldova să trăiască o nouă victorie. Vreau să ne împlinim visul și idealul nostru național din ultimii ani – acela de a ne alinia statelor europene. Or, obținerea statutului de țară candidat, va veni la pachet cu foarte multe oportunități, beneficii și cu șansa reală de îmbunătățire a vieții cetățenilor. 

La mulți ani, Republica Moldova!

La mulți ani, dragi cetățeni!”

img22004726

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!