ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primul vehicul electric fabricat în Moldova, drone și roboți au fost prezentate la Expoziția „Tekwill Expo Day”

18:49 | 23.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la Expoziția „Tekwill Expo Day”, inaugurată astăzi la Chișinău, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului i-a salutat pe organizatorii evenimentului, care au expus publicului produsele create și utilizate de beneficiarii proiectelor educaționale Tekwill, și a discutat cu autorii invențiilor - tineri care gândesc creativ și care îmbină cu succes imaginația, cunoștințele și tehnologiile.

Printre inovațiile expuse se numără primul vehicul electric fabricat în Moldova, un automobil electric controlat de la smartphone, un braț robotic ce mișcă obiectele fără atingere, drone și roboți, pagini web create pentru micii întreprinzători.

Potrivit șefei statului, datorită partenerilor noștri de dezvoltare, pe parcursul mai multor ani, proiectele Tekwill au cultivat spiritul creativ al tinerilor noștri, iar azi putem vedea rodul muncii lor. De la roboți la elemente de programare, de la sisteme integrate în școli până la inteligență artificială, Moldova îmbrățișează tehnologiile informaționale, pregătind noile generații pentru profesiile viitorului.

„Încurajez copiii și tinerii să exploreze în continuarea acest domeniu și mulțumesc profesorilor pentru că, prin entuziasmul lor, dau viață ideilor ce schimbă lumea. Îmi doresc, totodată, să ajungem cu aceste metode de învățare la toți copiii din Moldova. Pentru că atunci o să vedem cu adevărat potențialul uman enorm al țării noastre. Trebuie să investim și în profesori, de care depinde calitatea educației, și să asigurăm oportunități de dezvoltare egale pentru toți copiii, indiferent de satul sau orașul în care trăiesc”, a mai spus Maia Sandu în cadrul „Tekwill Expo Day”.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!