ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a mulțumit țărilor europene pentru încrederea acordată R. Moldova privind perspectiva de integrare în UE

22:16 | 23.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit țărilor europene pentru încrederea acordată Republicii Moldova. Mesajul vine după ce Consiliul European a votat în seara zilei de astăzi acordarea Republicii Moldova statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Conducerea Parlamentului s-a arătat determinată în procesul de realizare a reformelor. „Știm ce avem de făcut, pentru că reformele începute le facem în primul rând pentru cetățeni și pentru dorința noastră de a trăi cu demnitate. Ne așteaptă un drum lung, dar să știți că ne-am pornit și suntem mai determinați ca niciodată să ajungem acasă, în Uniunea Europeană. Vă mulțumim, Europa!”, a menționat Igor Grosu.

Totodată, speakerul a apreciat decizia Consiliului European privind acordarea Ucrainei statutului de țară candidată la aderarea în UE. “Statut de țară candidat a primit și Ucraina, care în această perioadă este la straja întregii lumi libere, fapt pentru care poporul nostru îi este etern recunoscător”, a specificat Grosu.

Decizia Consiliului European privind acordarea Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană a fost aprobată în unanimitate.

 

img22004734

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!