ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au demarat lucrările de extindere a rețelelor de canalizare în oraşul Hâncești

08:44 | 24.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. În orașul Hâncești au demarat lucrările de extindere a reţelelor de canalizare. O echipă de specialiști ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au întreprins ieri o vizită de monitorizare a procesului de lucru în cadrul proiectului „Sisteme Regionale Apă-Canal - Garanția Sănătății Noastre" implementat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

„La șantierul din orașul Hâncești sunt executate lucrări de construcție a rețelelor de canalizare și căminelor. Echipa de monitorizare a verificat volumul și calitatea lucrărilor executate, precum și respectarea graficului de execuție a acestora”, indică ADR Centru.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 17,736,239 de lei (cca 900 de mii de euro), contribuția aplicantului de proiect fiind de 10 % din valoarea acestuia.

Conform contractului, antreprenorul selectat se angajează să efectueze lucrările specificate în decurs de 24 de luni. „Prin activitățile planificate se urmărește creşterea calității vieții locuitorilor din Hâncești. Astfel, la sistemul de canalizare vor fi conectați circa 452 de noi beneficiari”, potrivit ADR Centru.

Potrivit sursei citate, asigurarea localităţilor cu sisteme de canalizare şi regionalizarea serviciilor de Apă-Canal este unul din punctele esenţiale ale Strategiei de aprovizionare cu apă potabilă a Regiunii Centru. Prin implementarea proiectului se va impulsiona dezvoltarea socio-economică, se va crea un mediu antreprenorial favorabil, se vor deschide noi locuri de muncă, iar acumulările la bugetele locale și de stat vor spori. 

Foto: ADR Centru

img22004737

img22004737

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!