ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Memorandumul Republicii Moldova cu Programul Alimentar Mondial a fost publicat în Monitorul Oficial

09:05 | 24.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru ratificarea Memorandumului de înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova și Programul Alimentar Mondial au fost publicate astăzi în Montorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Documentul stabilește principalele angajamente ale activității PAM: importul și livrarea de produse alimentare, furnizarea directă de mijloace bănești atât refugiaților din Ucraina, cât și familiilor gazdă din Republica Moldova, coordonarea aspectelor logistice ce țin de depozitarea și transportarea ajutoarelor umanitare spre primării, centre de plasament și adăposturi de urgență. Operațiunile PAM se vor desfășura în premieră în regiunea est-europeană.

Programul Alimentar Mondial reprezintă ramura de asistență alimentară a ONU, fiind cea mai mare organizație umanitară din lume, care are drept obiectiv consolidarea securității alimentare și combaterea foametei. Până în prezent, peste 80 de țări au beneficiat de asistența PAM.

Memorandumul de înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Programul Alimentar Mondial privind prezența și activitățile PAM în țara noastră a fost semnat la Chișinău, pe data de 27 aprilie anul curent.

Sursa: monitorul.gov.md

Foto: buiucanidets.md

img22004738

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!