ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trupele ucrainene au primit ordinul să se retragă din Severodonețk

10:07 | 24.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 24 iun. /MOLDPRES/. Guvernatorul regional din Lugansk, Serghei Gaidai a anunțat vineri, 24 iunie, că forțele ucrainene au primit ordinul de a se retrage din orașul Severodonețk din estul țării, scena unor lupte crâncene cu armata rusă, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

„Forțele armate ucrainene vor trebui să se retragă din Severodonețk. Au primit ordinul”, a afirmat Serghei Gaidai, guvernatorul din Lugansk, unde se află acest oraș strategic.

„Nu mai are sens să rămânem pe poziții care au fost bombardate constant timp de luni de zile”, a subliniat guvernatorul.

Orașul a fost „aproape redus la moloz” din cauza bombardamentelor continue, a spus el. „Toată infrastructura esențială a fost distrusă. 90% din oraș este avariat”, a mai spus Gaidai.

img22004745

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!