ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii și migranții din capitală vor beneficia de suport financiar în lansarea și dezvoltarea afacerilor

12:41 | 24.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Tinerii și migranții din municipiul Chișinău vor beneficia de suport financiar din partea autorităților locale în lansarea și dezvoltarea afacerilor. Edilul capitalei, Ion Ceban, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, programul pilot „STARTUP pentru TINERI și MIGRANȚI”, transmite MOLDPRES.

Ceban a menționat că scopul programului este stimularea antreprenoriatului în rândurile tinerilor și migranților din municipiul Chișinău prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile și susținerea creării locurilor de muncă.

„Cei care doresc să înființeze o afacere vor putea beneficia de un suport financiar nerambursabil în sumă maximă de 200 mii de lei (10 mii de euro). Totodată, tinerii care dețin o afacere și au realizat o investiție din resurse creditare, vor beneficia de compensarea valorii dobânzii achitate pentru ultimele 24 de luni, în sumă maximă de 100 mii de lei”, a spus sursa citată.

Beneficiari ai proiectului vor fi tinerii, viitori antreprenori, cu vârstele cuprinse între 18-40 de ani, care au viza de reședință în municipiu și doresc să deschidă o afacere sau dețin o întreprindere înregistrată în capitală de cel mult 12 luni. „Contribuția financiară a solicitantului reprezintă cel puțin 30% din valoarea costurilor eligibile ale proiectului investițional”, a remarcat Ion Ceban.

Domeniile prioritare ale programului sunt afacerile care vor desfășura activități de producere sau prestări servicii, care conțin activități inovatoare ori își propun să implementeze proiecte de transfer tehnologic și de know-how. Este vorba de: afacerile axate pe dezvoltarea industriei tehnologiei informației și comunicațiilor, electromecanică, industria agroalimentară și horeca, industria ușoară, cea creativă, turism, sănătate și frumusețe, activități profesionale, științifice sau tehnice, eficiență energetică sau agricultură.

img22004752

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!