ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vamale din R. Moldova, România și Ucraina au stabilit măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier

15:48 | 24.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Conducerea autorităților vamale din Republica Moldova, România și Ucraina a avut astăzi o întrevedere trilaterală în cadrul căreia au fost stabilite un șir de măsuri ce urmează a fi implementate pentru fluidizarea traficului transfrontalier, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, întrevederea a fost organizată în scopul consolidării cooperării dintre autoritățile vamale și de frontieră din cele trei țări vecine, în vederea facilitării comerțului internațional și minimalizării timpului de efectuare a procedurilor vamale.

În cadrul întrevederii părțile au prezentat și au discutat situația actuală în punctele de trecere a frontierelor, precum și au trecut în revistă acțiunile întreprinse în vederea accelerării fluxului de mărfuri și mijloacelor de transport. Este vorba de suplinirea numărului de funcționari vamali și de frontieră, optimizarea presiunii asupra infrastructurii existente a punctelor de trecere prin redirecționarea unei părți din vehicule către punctele de trecere mai puțin aglomerate, deschiderea de noi puncte de trecere a hotarului, stabilirea unei interacțiuni trilaterale eficiente cu alte autorități naționale competente.

Reuniunea s-a desfășurat în punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene Siret-Porubne, pe partea României, cu suportul Misiunii UE de consiliere pentru reforma sectorului securității civile în Ucraina.

Foto: Serviciul Vamal

img22004759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!