ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi vor fi comercializate noile abonamente pentru călătoria cu transportul public din Chișinău

07:57 | 25.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Noile abonamente pentru călătoria cu troleibuzul și autobuzul vor fi comercializate începând cu ziua de astăzi, în mai multe locații din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, abonamentul este valabil atât pentru troleibuz, cât și pentru autobuz, inclusiv în suburbii. Astfel, prețul unui abonament va fi de 234 de lei - pentru o lună, 594 de lei - pentru trei luni și 972 de lei - pentru șase luni. Amplasarea punctelor de vânzare a abonamentelor pot fi accesate atât pe site-ul Regiei Transport Electric Chișinău, cât și pe site-ul Parcului Urban de Autobuze.

Totodată, potrivit municipalității, categoriile de persoane care beneficiază de călătorii gratuite cu transportul public din capitală sunt: copiii cu vârsta de până la șapte ani, elevii claselor I-IV, pensionarii pentru limita de vârstă, persoanele cu dizabilități, funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (polițiști, ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat, angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră), carabinierii care se află în deplasări de serviciu, membrii gărzii populare înregistrați în municipiul Chișinău.

La fel, vor călători gratuit cu transportul municipal: cetățenii decorați cu distincția de stat „Ordinul Republicii", Eroii Uniunii Sovietice, persoanele decorate cu odinele „Slava" de trei grade, veteranii de război și persoanele cu diferite grade de dizabilitate, cetățenii de onoare ai municipiului Chișinău, angajații Inspectoratului Ecologic de Stat, colaboratorii Serviciului de Stat de Curieri Speciali, aleșii locali, persoanele supuse represiunilor politice și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate.

De facilități la procurarea abonamentelor vor beneficia studenții și elevii prin prezentarea carnetului de student/elev. Abonamentele destinate acestora vor fi tipărite și emise începând cu luna august, fiind valabile de la începutul anului de studii 2022-2023. Elevilor claselor I-IV li se vor elibera abonamente anuale în cadrul instituțiilor de învățământ în care studiază.

De asemenea, personalul din domeniul medical vor beneficia de abonamente la Direcția generală asistenţă medicală și socială, personalul din domeniul învățământului - la Direcția generală Educație, tineret și sport, iar capii de familii cu mulți copii și de familii monoparentale - la Direcţia generală pentru protecţia drepturilor copilului.

Începând cu 1 iulie curent, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în Chișinău și în suburbii va constitui 6 lei. Tariful pentru o călătorie cu maxi-taxi în capitală va fi la fel de 6 lei. Prețul va fi valabil în raza orașului Chișinău, iar pentru deplasarea în afara acestuia se va achita 0.4 lei pentru fiecare km parcurs, dar nu mai mult de 12 lei pe întreg teritoriul municipiului Chișinău.

Foto: chisinau.md

img22004761

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!