ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cu ajutorul UE, la Ungheni a fost finalizat un proiect de asigurare cu apă şi canalizare

08:31 | 25.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. La Ungheni au fost finalizate lucrările de construcție a rețelei de apeduct și canalizare, finanțate de Uniunea Europeană. Membrii comisiei de recepţie s-au întrunit ieri la şantier şi au constatat că proiectul a fost executat conform normelor, transmite MOLDPRES.

Astfel, au fost efectuate lucrări de extindere și reabilitare a 19,7 km de conducte de apă (inclusiv 867 branșamente) și extindere a rețelei de canalizare cu scurgere gravitațională cu lungimea de 7,31 km (inclusiv 498 racorduri la rețeaua de canalizare), precum și a rețelei de canalizare sub presiune cu lungimea de 770 m. De asemenea, au fost construite trei stații de pompare a apei uzate, urmărindu-se obiectivul de regionalizare a serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare în această regiune.

„La fața locului au fost inspectate lucrările efectuate, fără a fi semnalizate obiecții majore în procesul de executare a acestora. Valoarea lucrărilor recepționate constituie 54 752 332 lei (cca 2,75 mln de euro)”, indică Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Proiectul "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în mun. Ungheni" este finanțat de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei  în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. 

Foto: ADR Centru

img22004764

img22004764

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!