ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atac ”masiv” cu 20 de rachete, din Belarus, în regiunea ucraineană Cernihiv

22:51 | 25.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 25 iun. /MOLDPRES/. Atacul cu rachete asupra regiunii Cernihiv din Ucraina, situată la nord-est de Kiev a fost efectuat din Belarus, aliatul diplomatic al Moscovei, anunţă sâmbătă armata ucraineană, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

”Către ora locală 5.00, regiunea Cernihiv a fost bombardată masiv cu rachete. 20 de rachete au vizat satul Desna, trase de pe teritoriul Belarusului (dar şi) din aer”, anunţă Comandamentul de Nord al trupelor ucrainene.

”Nu există victime” în acest stadiu, precizează comandamentul.

”O infrastructură a fost atinsă”, anunţă armata ucraineană, fără să precizeze dacă această infrastructură este militară sau nu.

Un sat cu 7.500 de locuitori înainte de război, Desna se află la aproximativ 70 de kilometri nord de Kiev şi la aceeași distanţă de frontiera cu Belarusul.

Atacul  intervine în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko urmează să se întâlnească sâmbătă la Sankt Petersburg, înaintea unei vizite în Belarus, prevăzută joi şi vineri, a şefului diplomaţiei ruse Serghei Lavrov.

Minskul, care susţine că nu este beligerant în Războiul rus din Ucraina, a servit drept susţinere logistică trupelor Moscovei, în primele săptămâni ale invaziei ruse.

Belarus, condusă din 1994 de Lukaşenko, este vizată în sancţiuni pe care Occidentul le-a impus Rusiei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!