ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dmitro Kuleba: Suntem alături de poporul Moldovei prietene

22:44 | 25.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 25 iun. /MOLDPRES/. Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a afirmat sâmbătă că prin condamnarea candidaturilor Ucrainei şi Republicii Moldova la UE, Rusia dă dovadă de slăbiciune, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

"Tot ce îi rămâne Rusiei este să scuipe ameninţări împotriva altor state, după decenii de politici ratate bazate pe agresiune, constrângere şi lipsă de respect. Asta nu face altceva decât să arate slăbiciunea Rusiei", a subliniat şeful diplomaţiei de la Kiev.

"Suntem alături de poporul şi guvernul Moldovei prietene în faţa ameninţărilor reînnoite din partea Moscovei", a adăugat ministrul ucrainean.

Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt al MAE rusesc, cunoscută pentru declarații scandaloase, condamnase vineri decizia Uniunii Europene de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidate la aderare. "Asta confirmă că se continuă activ o acaparare geopolitică a spaţiului Comunităţii Statelor Independente (foste sovietice) pentru a limita Rusia", a declarat ea.

Într-o manieră obraznică, Zaharova a mai susţinut că Bruxellesul foloseşte "metode de şantaj politic şi economic" asupra ţărilor candidate, pentru a impune "sancţiuni nelegitime" împotriva Moscovei, iar obiectivul UE este "de a stabili cu regiunile din vecinătatea sa relaţii bazate pe principiul stăpân-sclav".

Foto: rbc.ru

img22004770

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!