ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat a fost condamnat după ce a încercat să scoată din țară 150 mii de țigări

11:36 | 27.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Un bărbat de 44 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce în octombrie anul trecut, a încercat să ajungă în România cu 150.000 de țigări nedeclarate în vamă, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, țigările au fost cumpărate de bărbat la stațiile de alimentare cu combustibil din țara noastră și au costat circa 300.000 de lei.

Bărbatul de 44 de ani și-a recunoscut vinovăția, iar instanța de judecată a decis condamnarea acestuia la pedeapsa cu închisoare pentru un termen de trei ani, cu suspendarea executării acesteia, confiscarea capturii de țigări și încasarea de la inculpat a contravalorii mijlocului de transport folosit la comiterea infracțiunii, în sumă de circa 250.000 de lei.

Procurorii PCCOCS au anunțat că urmează să conteste hotărârea instanței, în partea care ține de suspendarea executării pedepsei închisorii și solicitarea încasării contravalorii în sumă de peste 655.000 de lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!