ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Canada a trimis două nave de război în Marea Baltică

11:32 | 27.06.2022 Categorie: Externe

Londra, 27 iun. /MOLDPRES/. Pentru a întări flancul estic al NATO și ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, Canada a trimis duminică două nave de război în Marea Baltică şi în Atlanticul de Nord şi care s-au alăturat celor două fregate aflate deja în regiune, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Timp de patru luni navele HMC Kingston şi Summerside vor fi desfășurate în cadrul unor ''măsuri de descurajare în Europa Centrală şi de Est'', lansate după anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, a anunţat Marina canadiană într-un comunicat.

În toamnă, navele vor participa la exerciții subacvatice de îndepărtare a minelor şi vor menţine un ''nivel ridicat de pregătire'' care le va permite ''să răspundă rapid şi eficient în sprijinul oricărei operaţiuni NATO'', a precizat sursa citată.

Navele canadiene urmează să revină în iulie de la operaţiunea ''Reassurance'', care vizează să descurajeze Rusia în orice intervenţie în ţările Europei Centrale şi de Est şi care este cea mai amplă din punct de vedere al efectivelor condusă de Canada în Europa în ultimul deceniu.

Foto: en.wikipedia.org

img22004784

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!