ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna trecută, Serviciul Vamal a încasat peste 684 mln de lei

11:23 | 27.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. În perioada 20 – 26 iunie curent, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 684 mln de lei (34,2 mln de euro), mai mult cu 20,5% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 17,9 mln de lei, ceea ce reprezintă 2,6% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii și proiecte sociale.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 541 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 86 747 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 38 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 95 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 15,0 mlrd de lei, fiind atestată o creștere de 23,8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: Serviciul Vamal

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!