ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 15 mii de abonamente noi pentru călătoria în transportul public din Chișinău au fost vândute timp de trei zile

11:27 | 27.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Peste 15 mii de abonamente noi pentru călătoria în transportul public din capitală au fost vândute în primele trei zile de la începerea comercializării. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, în ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în prima zi de comercializare, au fost vândute peste 12 mii de abonamente. „Acestea au fost repartizate în 95 de puncte de vânzare de pe teritoriul municipiului Chișinău. La prima etapă au fost date în tipar circa 129 de mii de abonamente. Acest mijloc de plată în transportul public este avantajos pentru călători, fiind valabil pentru troleibuz și pentru autobuz, în oraș și în suburbii. Abonamentul este achiziționat pentru o perioadă de cel puțin o lună (30 de zile), fără a fi necesar de a procura bilet pentru fiecare călătorie”, a spus Vitalie Mihalache.

Prețul unui abonament este de 234 de lei pentru o lună, 594 de lei pentru trei luni și 972 de lei pentru șase luni. Amplasarea punctelor de vânzare a abonamentelor pot fi accesate atât pe site-ul Regiei Transport Electric Chișinău, cât și pe site-ul Parcului Urban de Autobuze.

Începând cu 1 iulie curent, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în Chișinău și în suburbii va constitui 6 lei. Tariful pentru o călătorie cu maxi-taxi în capitală va fi la fel de 6 lei. Prețul va fi valabil în raza orașului Chișinău, iar pentru deplasarea în afara acestuia se va achita 0.4 lei pentru fiecare km parcurs, dar nu mai mult de 12 lei pe întreg teritoriul municipiului Chișinău.

Foto: chisinau.md

img22004790

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!