ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România a alocat un milion de euro pentru implementarea a 36 de proiecte în R. Moldova

12:23 | 27.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. România a alocat un milion de euro pentru implementarea a 36 de proiecte în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi de către secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul guvernului român, Adrian Dupu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Adrian Dupu, inițiativele urmează a fi implementate de instituțiile și asociațiile din Republica Moldova și România pe parcursul acestui an. „Proiectele au fost aprobate în primăvara anului curent. Vom discuta cu beneficiarii acestora despre implementarea, scopurile și așteptările față de inițiativele susținute. Proiectele vizează cinci domenii: mass-media, cultură, educație, spiritualitate și societate civilă”, a spus Dupu.

Secretarul de stat al DRRM a menționat că principalul criteriu de eligibilitate a finanțărilor a fost numărul persoanelor care, în final, vor beneficia de aceste proiecte. „Ne dorim ca un număr cât mai mare de cetățeni să poată aprecia impactul acestor inițiative. România susține cu multă încredere eforturile depuse de Republica Moldova pentru a schimba lucrurile spre bine, mai ales în contextul în care țara a primit statutul de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a subliniat Adrian Dupu.

În acest an, bugetul pentru implementarea proiectelor finanțate de România a fost majorat de trei ori. În total, au fost depuse 140 de cereri de finanțare a inițiativelor. Numărul proiectelor este aprobat în funcție de bugetul disponibil.

img22004796

img22004796

img22004796

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!