ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În premieră, 47 de tineri vor face stagii de practică în instituțiile statului

17:31 | 27.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. 47 de studenți, masteranzi și tineri absolvenți vor face stagii de practică, timp de două luni, în instituțiile publice, grație programului pilot de burse lansat de către Uniunea Europeană în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, bursierii au fost selectați în urma unui concurs, ce a constat în proba dosarelor, urmată de interviuri cu Comisia de evaluare, formată din reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene și Guvernului Republicii Moldova. Tinerii își vor începe, de astăzi, stagiul în una din instituțiile statului – ministere, agenții din subordine, dar și Banca Națională, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Instituția Prezidențială.

Bursierii vor fi ghidați în activitatea lor zilnică de către Înalții Consilieri ai Uniunii Europene și vor munci cot la cot cu funcționarii publici. Scopul principal al programului este de a le oferi tinerilor oportunitatea să învețe, din prima sursă, ce presupune lucrul în serviciul public și să obțină aptitudini ce le vor spori șansele de încadrare în câmpul muncii, odată cu absolvirea studiilor.

La ședința introductivă de lansare a inițiativei pilot de burse au participat prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, care au salutat perseverența tinerilor.

Inițiativa a fost lansată în contextul Anului European al Tineretului 2022, pentru a încuraja participarea tinerilor în toate activitățile de ordin social, economic și administrativ.

Programul de burse este finanțat de către Uniunea Europeană.

Mai multe detalii despre programul de burse pot fi găsite la https://eu-advisers.md/page/internships-programme.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!