ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului Maia Sandu a avut la Kyiv o întrevedere cu președintele Volodymyr Zelenskyy

18:25 | 27.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în această după-amiază, la Kyiv, cu președintele Volodymyr Zelenskyy și echipa sa, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În cadrul discuției, șefa statului și-a exprimat admirația pentru curajul cu care ucrainenii își apără patria de agresiunea rusă și i-a asigurat că Republica Moldova e alături de Ucraina.

„Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm”, a spus președintele Maia Sandu.

De asemenea, în cadrul întrevederii cu președintele Volodymyr Zelenskyy, cei doi lideri au agreat că țările noastre vor colabora în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană. „Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor”, a menționat Maia Sandu.

Foto: Președinția

img22004810

img22004810

img22004810

img22004810

img22004810

img22004810

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!