ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii din Mariupol sunt nevoiți să vâneze porumbei ca să aibă ce mânca

12:43 | 28.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 28 iun. /MOLDPRES/. Supraviețuitorii din Mariopol vânează porumbei pentru a avea cu ce se hrăni. Este mărturia primarului exilat al portului de la Marea Azov, oraș ocupat de ruși, după trei luni de asediu. Edilul îi avertizează pe oameni că păsările ar putea purta virusuri și bacterii periculoase, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Primarul Vadim Boicenko spune că locuitorii din orașul ocupat Mariupol sunt „forțați să vâneze porumbei”.

Edilul a menționat că oamenii „folosesc capcane improvizate” pentru a prinde porumbei și că oamenii care înainte de război nu știau ce este foametea sau lipsa apei potabile au ajuns batjocura rușilor.

„Aceste lucruri groaznice se întâmplă în secolul XXI, în inima Europei, în fața lumii întregi”, a afirmat el.

Situația devine și mai gravă din cauza lipsei în oraș a spitalelor care au fost distruse de război și a deficitului cronic de apă potabilă.

Experții avertizează că cei care consumă carne de porumbel ar putea fi grav afectați de boli precum encefalită, ornitoză, toxoplasmoză. Astfel de boli sunt deosebit de periculoase pentru copii și bătrâni. În absența unei îngrijiri medicale adecvate, pot provoca moartea, a avertizat Boicenko.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!