ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferii nedisciplinați vor fi sancționați mai dur

13:17 | 28.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Șoferii care încalcă regulile de circulație ar putea fi sancționați mai dur. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi la Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică, comunică MOLDPRES.

Autorii proiectului propun suspendarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 30 la 180 de zile, în cazul în care șoferii vor depăși limita de viteză cu peste 40 de km/h.

De asemenea, ar putea fi sancționați contravențional și proprietarii mijloacelor de transport care refuză sau se eschivează să comunice identitatea persoanei căreia i-a fost încredințată conducerea vehiculului și a încălcat regulile de circulație.

O altă prevedere a documentului este interzicerea înmatriculării și inspecției tehnice periodice a vehiculelor, în cazul în care acestea au un istoric de încălcări, iar executarea sancțiunii contravenționale aplicate prin hotărârea/decizia definitivă asupra cauzei contravenționale este activă.

Șoferii care nu vor respecta marcajul rutier s-ar putea alege doar cu un avertisment, aceasta fiind o opțiune pe lângă amendă.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne și va fi supus examinării în prima lectură în plenul Parlamentului.

Foto: Parlament

img22004821

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!