ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada estivală, cetățenii sunt îndemnați să opteze pentru punctele de trecere Costești, Cahul sau Lipcani

13:34 | 28.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Poliția de Frontieră îndeamnă cetățenii să opteze pentru punctele de trecere Costești, Cahul sau Lipcani pentru a evita formarea cozilor de așteptare la posturile Leușeni și Sculeni, care sunt cele mai solicitate în perioada estivală, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni se desfășoară lucrări de construcție și modernizare, fapt ce poate condiționa creșterea timpilor de așteptare la trecerea hotarului.

Astfel, la punctul Leușeni au loc lucrări de reparație a benzilor de circulație de pe podul ce leagă cele două maluri ale Prutului. Respectiv, autovehiculele se pot deplasa, periodic, pe o singură bandă.

Totodată, punctul Sculeni, sensul de ieșire din Republica Moldova este în proces de modernizare. Astfel, circulația transfrontalieră se desfășoară doar pe direcția de intrare în țară. Respectiv, în punctul Sculeni se înregistrează adesea trafic intens. De obicei, aglomerațiile se formează în zilele de miercuri, vineri pe direcția ieșire din țară, iar pe sensul de intrare, în zilele de vineri după ora 17:00 și duminică după ora 13:00.

De asemenea, pentru a fluidiza traficul la hotar, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal a suplimentat numărul de angajați și i-au asigurat cu tehnică specială de control. A fost efectuată redirecționarea traficului pe pistele disponibile pe sensul opus de deplasare și s-a realizat schimbul de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport.

Foto: Poliția de Frontieră

img22004822

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!