ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova este determinată să continue accelerat reformele, a declarat vicepremierul Nicu Popescu

15:10 | 28.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a participat împreună cu Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind extinderea de la Comisia Europeană la panelul „A Marshall Plan for Eastern Europe” din cadrul Forumului de la Bruxelles al German Marshall Fund, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am menționat că decizia istorică de acordare a statutului de țară candidat oferă o speranță reînnoită pentru viitorul european al Republicii Moldova și este o recunoaștere a europenității noastre. Limba noastră română este limba oficială a UE, istoria, cultura, societatea noastră sunt parte a Europei, iar în ultimii 30 de ani am construit democrația noastră. Suntem determinați să continuăm accelerat agenda de reforme iar drumul nostru către UE se va baza pe criteriul meritocrației”, a declarat oficialul moldovean. 

Totodată, în cadrul panelului, vicepremierul Nicu Popescu a subliniat faptul că „Dezvoltarea europeană a țării și modernizarea la standardele europene vor fortifica instituțiile democratice din Moldova și vor crea o stabilitate sporită în regiunea noastră”.

Foto: MAEIE

img22004827

img22004827

img22004827

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!