ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a discutat cu un oficial de la Comisia Europeană

17:21 | 28.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat, la Bruxelles, cu Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind extinderea de la Comisia Europeană, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

În cadrul întrevederii cei doi oficiali au vorbit despre modalitățile de implementare a pașilor  necesari de urmat după obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. 

„Avem deja un prim proiect al modului cum vedem noi implementarea acestor acțiuni, urmând în următoarele săptămâni să avem mai multe detalii coordonate cu partenerii europeni privind indicatorii în baza cărora Comisia va evalua nivelul de realizare, perioada de monitorizare și metodologia de evaluare, precum și convenirea etapelor ce urmează ulterior realizării pașilor respectivi”, a declarat ministrul de externe Nicu Popescu. 

„Toate reformele propuse vizează consolidarea instituțiilor de stat, întărirea economiei, reforma justiției și sporirea capacităților instituțiilor care trebuie să combată corupția”, a conchis vicepremierul moldovean.

Foto: MAEIE

img22004830

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!